Metos ir profesionālās virtuves aprīkojuma ražotājs un tirgotājs ar vairāk kā 90 gadu pieredzi. Mēs esam tirgus līderis Skandināvijas, Baltijas un Beniluksa valstīs un Eiropas vadošā virtuves iekārtu ražotāja Ali Group uzņēmums. Metos – tie ir apmēram 750 darbinieki deviņās valstīs.

Efektivitāte liela produktu daudzuma sajaukšanā

Liela daudzuma produkcijas sajaukšana profesionālās virtuvēs ir izaicinājums. Bieži vien maisīšanas laiks ir ilgs, no desmit līdz pat četrdesmit minūtēm, un maisīšanas process ir nogurdinošs un darbietilpīgs. Īpaši grūti ir sajaukt smalkus produktus, jo tie var saplīst. Izmantojot DiagoMix metodi, sajaukšanas laiku var samazināt līdz pat 30 sekundēm!

Parastais katla sajaukšanas process virza masu uz priekšu, to faktiski nesajaucot. Mēģinot to atrisināt, produkti tiek sadalīti katlā, liekot to slāņos. Taču arī šīs metodes rezultāts nav bijis apmierinošs, jo, lai produkciju sajauktu efektīvi, nepieciešams intensīvs rotācijas ātrums un ātra virziena maiņa. Tādējādi produkti tiek viegli sasmalcināti.

Virtuvēs dažkārt var būt pat atsevišķa mašīna, kas paredzēta sajaukšanai. Tomēr bieži vien šīs iekārtas ir dārgas, grūti tīrāmas un neergonomiskas. Turklāt savienošana ar automātiskās dozēšanas iekārtu ir sarežģīta vai pat neiespējama.

– Labākais mikseris virtuvē ir kombinētais katls, kurā izmantota īpaša jaukšanas metode, stāsta Metos produktu vadītājs Pāvo Lintunens.

– DiagoMix -metode ātri un efektīvi sajauc produkciju viendabīgā masā. Katls nesaspiežot pat vissmalkākās sastāvdaļas, viņš turpina.

Aukstās gatavošanas masas sajaukšanas laiks ir 30 sekundes

Profesionālajās virtuvēs arvien izplatītāka kļūst aukstā pagatavošanas metode, kur ēdiena sastāvdaļas tiek ievietotas aukstas, pēc noteiktās receptes, tieši ievietojot gatavošanas konteineros. Aukstā ražošana notiek virtuvju atdzesētajās ražošanas telpās. Pēc tam ēdienu gatavo servisa virtuvēs.

– DiagoMix – metodes priekšrocības īpaši izceļas aukstā gatavošanās procesā, kur sastāvs veido vārītas un smalkas sastāvdaļas. Sastāvdaļas sajaucas maigi un ārkārtīgi ātri! Aukstās sagatavošanas masas sajaukšanas laiks ir tikai 30–200 sekundes vienai partijai, uzsver Paavo.

– Katlam var ieslēgt dzesēšanas funkciju,  ja tāda ir, un tādā veidā tas jau ir auksts. Kad katlā tiek ievietotas aukstas sastāvdaļas un tās tiek sajauktas, sastāvdaļas kļūst aukstas. Aukstuma ķēde nav pārrauta, un varētu jautāt, vai aukstuma sagatavošanai vispār vajadzīga aukstumtelpa?

Gatavie “sous-vide” produkti var būt arī cieti. Ar katlu var viegli pārvērst aukstās un cietās sastāvdaļas irdenos gabaliņos, piemēram, malto gaļu, gaļas strēmelēs vai vistas kubiņos. Pēc tam var pievienot pārējās receptes sastāvdaļas – viena minūte un maisījums gatavs.

– Tas ietaupa darba laiku un daudzus darba soļus, norāda Pāvo.

DiagoMix uzlabo profesionālās virtuves produktivitāti un pārtikas kvalitāti

Papildus tam, ka DiagoMix – metodi var izmantot jaukšanai aukstā sagatavošanā, to var izmantot arī ēdiena gatavošanai.

Piemēram, jēlu vistas strēmelīšu apbrūnināšanas laiku var ievērojami paātrināt, un gala produkts ir daudz kvalitatīvāks. Viltotā zaķa gaļas masas pagatavošana ir ātrāka, ja ar šo metodi veic tikai dažus maisīšanas apļus.

Turklāt, izmantojot DiagoMix – metodi pārtikas masas, kuras ir grūti atdzesēt, piemēram, kartupeļu biezeni,  ir iespējams atdzesēt ievērojami ātrāk.

Laika ietaupījums ir acīmredzama priekšrocība, taču DiagoMix – metode ietaupa arī naudu. Izmantojot DiagoMix aprīkojumu, katls var pagatavot daudz lielāku daudzumu uzreiz, kas ir būtiska priekšrocība un ievērojami uzlabo profesionālo virtuvju efektivitāti.

Samazinoties jaukšanai pavadītajam laikam, arī dienas laikā iespējams pagatavot vairāk porciju nekā iepriekš. Metode ir videi draudzīga, jo patērē mazāk ūdens un elektrības un ietaupa dārgo enerģiju.

Liela priekšrocība ir arī pārtikas kvalitātes uzlabošana.

– Pateicoties DiagoMix, pats maisīšanas process ir labāks. Kad maisījums ir gaisīgāks, sajaukšanas laiks ir īsāks, un griešanās ātrumu var saglabāt mazāku, tādējādi produkts paliek neskartāks. Dzesēšanu var veikt ātrāk, tāpēc produkts kopumā ir kvalitatīvāks, piebilst Paavo.

DiagoMix metode ir sajaukšanas metode, kas sajaucot izmanto slīpumu, tā ir iebūvēta visās Metos Proveno katlos.

DiagoMix -aprīkojums ir speciāls DiagoMix – metodei paredzēts aksesuārs, kas ļauj katlam pagatavot lielākus daudzumus uzreiz.

Vai uzzināt vairāk?

Lūdzu, sazinieties ar mums!

Katli mūsu interneta veikalā 

Kam ir piemērota DiagoMix – metode?

Pagatavošanai aukstā veidā

  • Masas sajaukšanā: smalku dārzeņu masa, zivju masa
  • Salātu jaukšanā: dārzeņu salāti, fetas siera salāti, makaronu salāti, kartupeļu salāti u.c.
  • Šķidrumu saturošu masu sajaukšanā: sautējumi, auksti pagatavoti sautējumi
  • Zupas sagatavju jaukšanā
  • Buljonu sajaukšanā un automātiskajā izsniegšanā

Produktu gaisīguma radīšanai pirms galvenās sajaukšanas

  • Cietiem lipīgiem rīsiem, makaroniem vai kartupeļiem
  • Ātrai ”sous-vide” gaļai

Ēdienu gatavošanai

  • Smalku produktu gatavošanai, kuriem nepieciešama maiga un ātra pagatavošana: vistas strēmeles, zivis, vēžveidīgie, mīdijas utt.

Papildus aprīkojums un funkcijas

Proveno DiagoMix Nonstop metode

Izmantojot Nonstop -izsniegšanas metodi, vairāki katli ir pievienoti vienai sistēmai. Vienlaicīgi, kad viens katls tiek izsūknēts vai izdalīts, otrs tiek piepildīts un sākas jaukšana. Īpašs vārsts nodrošina dozēšanas sūkņa nepārtrauktu darbību – mainās tikai katls.

Sūknēšana un izdalīšana

  • DOS 1 dozēšanas sūkņa porcijas līdz 5 mm sastāvdaļu izmēram;
  • DOS 2 dozēšanas sūknis ir paredzēts sastāvdaļu izmēriem 25–38 mm, ātrs un visbiežāk izmantotais;
  • DOS 3 maisu iepakošanas iekārta, kas no plēves izgatavo maisiņus, izsūknē un izdala aptuveni tūkstoš kilogramu stundā.

Tīrīšana

Visām mūsu dozēšanas ierīcēm ir automātiska vai pusautomātiska CIP mazgāšanas sistēma. CIP nozīmē Cleaning in Place. Tam ir četras dažādas sadaļas: jauda, temperatūra, mazgāšanas līdzekļa stiprums un laiks.

Pieejams arī

  • Automātiska biezeņu iekārta, piemēram, biezeņu zupām
  • Sous-vide aprīkojums, piemēram, grozi
  • Liešanas trauks un palīglīdzekļi, kas uzlabo ergonomiku
  • Ūdens regulators MPT-450 ar ratiņiem, piemēram, sarežģītiem grīdas notekas novietojumiem