-
Mehāniskās iekārtas
- Mehāniskās iekārtas Rādīt visus kategorijas produktus
- atpakaļ
- Dārzeņu smalcinātāji un kuteri
- Mikseris
- Mazgāšanas un mizošanas iekārtas
- Gaļas apstrādes iekārtas
- Vakumiepakošanas iekārtas
- Svari un konservu kārbu atvērēji
- Termometri
- Gaļas griežamie dēlīši un gaļas bluķi
- Atkritumu smalcināšanas un savākšanas iekārtas
-
Siltumiekārtas
- Siltumiekārtas Rādīt visus kategorijas produktus
- atpakaļ
- Virtuves katli
- Hot Fill sūkņi
- Sous Vide vannas
- Tvaika skapis
- Krāsnis
- Plītis
- Cepešpannas
- iVario
- Aprīkojums un piederumi picas pagatavošanai
- Restorānu sēriju iekārtas
- Cepamās restes
- Grili
- Fritieri
- Salamandri un tosteri
- Makaronu vārītāji
- Sushi iekārtas
- Desiņu tvaicētāji
- Cirkulātori
-
GN konteineri un paplātes
-
Ēdienu izsniegšana un transportēšana
-
Izsniegšanas iekārtas un virsmas
- Izsniegšanas iekārtas un virsmas Rādīt visus kategorijas produktus
- atpakaļ
- Bufešu sērijas
- Siltās atvilknes
- Marmīti
- Iekārtas ar silto virsmu
- Siltie skapji
- Aukstās vannas
- Aukstie galdi
- Aukstie galdi ar atvilknēm
- Aukstās virsmas
- Darba galdi picai
- Neitrālie galdi
- Šķīvju dalītāji
- Ūdens dalītāji
- GN starplikas vannām un atvilknēm
- Siltās lampas un sildītāji
-
Citas iekārtas ēdienu izsniegšanai
-
Stikla vitrīnas
-
Kafijas pagatavošanas automāti
- Kafijas pagatavošanas automāti Rādīt visus kategorijas produktus
- atpakaļ
- Ar stikla krūzēm
- Ar termosiem
- Percolator kafijas automāti
- Filtru kafijas automāti
- Ūdens vārītāji
- Automātiskie kafijas automāti
- Silto dzērienu automāti
- Espresso mašīnas
- Kafijas dzirnavas
- Modbar kafijas sistēmas
- Filtru papīri un termosa dispenseri
-
Iekārtas un mēbeles bāriem
-
Ledus un saldējuma pagatavošana / gelato
-
Profesionālās aukstumiekārtas
- Profesionālās aukstumiekārtas Rādīt visus kategorijas produktus
- atpakaļ
- Ledusskapji
- Saldētavas
- Aukstumkameras
- Saldējamās kameras
- Ātrie dzesētāji un sasaldētāji
- Ātrās dzesēšanas un saldēšanas skapji
- Ātrās dzesēšanas un saldēšanas kameras
- Aukstie galdiu ar atvilknēm
- Aukstās vannas
- Daudzfunkciju skapis
-
Trauku mazgājamās mašīnas
- Trauku mazgājamās mašīnas Rādīt visus kategorijas produktus
- atpakaļ
- Glāžu mazgājamās mašīnas
- Zem virsmas novietojamās trauku mašīnas
- Trauku mašīnas ar frontālu ielādi
- Kupolveida trauku mašīnas
- Katlu mazgājamās mašīnas
- Ar granulām mazgājamās mašīnas
- Tuneļa mašīnas kasetēm
- Priekšmazgāšanas mašīnas priekš WD Hood
- Priekšmazgāšanas mašīnas priekš WD tuneļu mašīnām
- Flight-type tuneļa mašīnas
- Paplāšu mazgājamās mašīnas
- Ratiņu mazgājamās mašinas
- Multiwashers
-
Piederumi trauku mazgājamām mašīnām
- Piederumi trauku mazgājamām mašīnām Rādīt visus kategorijas produktus
- atpakaļ
- Kasetes trauku mazgāšanai
- Galda piederumu turētāji
- Aprīkojums zem virsmas novietojamām trauku mašīnām
- Aprīkojums kupolveida trauku mašīnām
- Aprīkojums priekšmazgāšanas mašīnām
- Aprīkojums katlu mazgājamām mašīnām
- Aprīkojums tuneļa trauku mašīnām
- Sortēšanas iekārtas
- Priekšmazgāšanas dušas
- Grīdas mazgājamās mašīnas
- Mašinas mazgāšanai ar tvaiku un spiedienu
-
Ūdens filrtri
-
Virtuves piederumi
-
Virtuves rati
- Virtuves rati Rādīt visus kategorijas produktus
- atpakaļ
- Rati servēšanai
- Rati servēšanai ar koka virsmām
- Plauktu rati
- Rati GN konteineriem
- Rati trauku mazgājamām kasetēm
- Izsniegšanas rati
- Klientu apkalpošanas rati
- Rati katlu piederumiem
- Paplāšu un galda piederumu rati
- Daudzfunkcionālie rati
- Platformas rati
- Rati ar tilpni
- Bioatkritumu un atkritumu rati
- Paplāšu savākšanas rati
- Trauku savākšanas rati
- Šķīvju kasešu rati
- Miltu un garšvielu rati
- Rati salātu mazgāšānai
- Ēdiena transportēšanas rati
- Glabāšanas rati
- Rati ar pacelšanas mehānismu
- Veļas rati
-
Aprīkojums veļas mazgāšanai
-
Izpārdošana
- Izpārdošana Rādīt visus kategorijas produktus
- atpakaļ
- Mehāniskās iekārtas izpārdošana
- Siltumiekārtas izpārdošana
- Ēdienu izsniegšana un transportēšana izpārdošana
- Izsniegšanas iekārtas un virsmas izpārdošana
- Stikla vitrīnas izpārdošana
- Kafijas pagatavošanas automāti izpārdošana
- Iekārtas un mēbeles bāriem izpārdošana
- Profesionālās aukstuma iekārtas izpārdošana
- Trauku mazgājamās mašīnas un iekārtas izpārdošana
- Virtuves piederumi izpārdošana
- Visi produkti izpārdošana
-
Mehāniskās iekārtas
- Mehāniskās iekārtas Rādīt visus kategorijas produktus
- atpakaļ
- Dārzeņu smalcinātāji un kuteri
- Mikseris
- Mazgāšanas un mizošanas iekārtas
- Gaļas apstrādes iekārtas
- Vakumiepakošanas iekārtas
- Svari un konservu kārbu atvērēji
- Termometri
- Gaļas griežamie dēlīši un gaļas bluķi
- Atkritumu smalcināšanas un savākšanas iekārtas
-
Siltumiekārtas
- Siltumiekārtas Rādīt visus kategorijas produktus
- atpakaļ
- Virtuves katli
- Hot Fill sūkņi
- Sous Vide vannas
- Tvaika skapis
- Krāsnis
- Plītis
- Cepešpannas
- iVario
- Aprīkojums un piederumi picas pagatavošanai
- Restorānu sēriju iekārtas
- Cepamās restes
- Grili
- Fritieri
- Salamandri un tosteri
- Makaronu vārītāji
- Sushi iekārtas
- Desiņu tvaicētāji
- Cirkulātori
-
GN konteineri un paplātes
-
Ēdienu izsniegšana un transportēšana
-
Izsniegšanas iekārtas un virsmas
- Izsniegšanas iekārtas un virsmas Rādīt visus kategorijas produktus
- atpakaļ
- Bufešu sērijas
- Siltās atvilknes
- Marmīti
- Iekārtas ar silto virsmu
- Siltie skapji
- Aukstās vannas
- Aukstie galdi
- Aukstie galdi ar atvilknēm
- Aukstās virsmas
- Darba galdi picai
- Neitrālie galdi
- Šķīvju dalītāji
- Ūdens dalītāji
- GN starplikas vannām un atvilknēm
- Siltās lampas un sildītāji
-
Citas iekārtas ēdienu izsniegšanai
-
Stikla vitrīnas
-
Kafijas pagatavošanas automāti
- Kafijas pagatavošanas automāti Rādīt visus kategorijas produktus
- atpakaļ
- Ar stikla krūzēm
- Ar termosiem
- Percolator kafijas automāti
- Filtru kafijas automāti
- Ūdens vārītāji
- Automātiskie kafijas automāti
- Silto dzērienu automāti
- Espresso mašīnas
- Kafijas dzirnavas
- Modbar kafijas sistēmas
- Filtru papīri un termosa dispenseri
-
Iekārtas un mēbeles bāriem
-
Ledus un saldējuma pagatavošana / gelato
-
Profesionālās aukstumiekārtas
- Profesionālās aukstumiekārtas Rādīt visus kategorijas produktus
- atpakaļ
- Ledusskapji
- Saldētavas
- Aukstumkameras
- Saldējamās kameras
- Ātrie dzesētāji un sasaldētāji
- Ātrās dzesēšanas un saldēšanas skapji
- Ātrās dzesēšanas un saldēšanas kameras
- Aukstie galdiu ar atvilknēm
- Aukstās vannas
- Daudzfunkciju skapis
-
Trauku mazgājamās mašīnas
- Trauku mazgājamās mašīnas Rādīt visus kategorijas produktus
- atpakaļ
- Glāžu mazgājamās mašīnas
- Zem virsmas novietojamās trauku mašīnas
- Trauku mašīnas ar frontālu ielādi
- Kupolveida trauku mašīnas
- Katlu mazgājamās mašīnas
- Ar granulām mazgājamās mašīnas
- Tuneļa mašīnas kasetēm
- Priekšmazgāšanas mašīnas priekš WD Hood
- Priekšmazgāšanas mašīnas priekš WD tuneļu mašīnām
- Flight-type tuneļa mašīnas
- Paplāšu mazgājamās mašīnas
- Ratiņu mazgājamās mašinas
- Multiwashers
-
Piederumi trauku mazgājamām mašīnām
- Piederumi trauku mazgājamām mašīnām Rādīt visus kategorijas produktus
- atpakaļ
- Kasetes trauku mazgāšanai
- Galda piederumu turētāji
- Aprīkojums zem virsmas novietojamām trauku mašīnām
- Aprīkojums kupolveida trauku mašīnām
- Aprīkojums priekšmazgāšanas mašīnām
- Aprīkojums katlu mazgājamām mašīnām
- Aprīkojums tuneļa trauku mašīnām
- Sortēšanas iekārtas
- Priekšmazgāšanas dušas
- Grīdas mazgājamās mašīnas
- Mašinas mazgāšanai ar tvaiku un spiedienu
-
Ūdens filrtri
-
Virtuves piederumi
-
Virtuves rati
- Virtuves rati Rādīt visus kategorijas produktus
- atpakaļ
- Rati servēšanai
- Rati servēšanai ar koka virsmām
- Plauktu rati
- Rati GN konteineriem
- Rati trauku mazgājamām kasetēm
- Izsniegšanas rati
- Klientu apkalpošanas rati
- Rati katlu piederumiem
- Paplāšu un galda piederumu rati
- Daudzfunkcionālie rati
- Platformas rati
- Rati ar tilpni
- Bioatkritumu un atkritumu rati
- Paplāšu savākšanas rati
- Trauku savākšanas rati
- Šķīvju kasešu rati
- Miltu un garšvielu rati
- Rati salātu mazgāšānai
- Ēdiena transportēšanas rati
- Glabāšanas rati
- Rati ar pacelšanas mehānismu
- Veļas rati
-
Aprīkojums veļas mazgāšanai
-
Izpārdošana
- Izpārdošana Rādīt visus kategorijas produktus
- atpakaļ
- Mehāniskās iekārtas izpārdošana
- Siltumiekārtas izpārdošana
- Ēdienu izsniegšana un transportēšana izpārdošana
- Izsniegšanas iekārtas un virsmas izpārdošana
- Stikla vitrīnas izpārdošana
- Kafijas pagatavošanas automāti izpārdošana
- Iekārtas un mēbeles bāriem izpārdošana
- Profesionālās aukstuma iekārtas izpārdošana
- Trauku mazgājamās mašīnas un iekārtas izpārdošana
- Virtuves piederumi izpārdošana
- Visi produkti izpārdošana
Technology can help with labor shortages

Food preparation is many times still a manual profession in professional kitchens, especially in restaurants, and there is still a strong reliance on traditional working methods. However, there is still a labor shortage in the professional kitchen sector, and solutions are constantly being sought.
With technological advances and increasingly automated concepts, employees are freed up from routine tasks or mechanical work stages to focus on the work itself. The use of technology is not about replacing human labor with machines, but rather about allowing chefs, for example, to focus on what they do best.
– Staff shortages can be compensated for to some extent with equipment. Equipment can be used to control the end result and the process, even if humans are still needed, for example, to move from one stage to another. However, equipment has developed rapidly, says Sami Kuparinen, CEO of Metos.
The automation of equipment offers options that make everyday kitchen work easier.
– Many devices have automatic functions that can be used when no one is yet present in the kitchen. Concrete examples include automatic washing functions for equipment and automatic heating functions for ovens. Recipes can also be stored in ovens, allowing staff to produce the same product at the touch of a button. These functions alone greatly improve efficiency.
Mechanical work steps can be minimized with the help of appliances. This has been utilized in sushi production, among other things. As volumes have grown, automated production methods, or "sushi robots," have been introduced. When rice consumption exceeds 20 kilograms per day and the number of customers exceeds 100, mechanized production begins to yield significant benefits.
The production process can be streamlined with good planning
Technology familiar from the industrial sector is becoming increasingly common, especially in central kitchens. For example, thanks to dosing pumps, food that has been prepared in kettles can be transferred to serving dishes or bags using technology. With the right planning, the production process can be made much more efficient.
– This is often seen in professional kitchens where preparation is concentrated in larger units. They can produce more servings per employee more efficiently. The solutions make work easier and faster, and they are also ergonomic from the employee's point of view, says Sami.
– I think this could also be a good operating model for restaurant chains with, say, dozens of restaurants and a specific recipe system. This also ensures consistency in food quality.
Ensure the smooth running of a professional kitchen’s everyday life
As technology advances, the kitchen planning of professional kitchens, training in the use of equipment, and equipment maintenance are becoming increasingly important.
– A professionally designed kitchen is efficient. It takes into account, for example, the ergonomics of the number of steps taken by employees. When the equipment is correctly dimensioned in the kitchen design, one person can do more. The compatibility of the equipment also makes practical work easier, says Sami.
The expertise of kitchen professionals plays a key role in the daily life of a professional kitchen. When professionals have a good command of kitchen equipment, processes run smoothly and efficiently, waste is reduced, and water and energy are saved – freeing up employees' time for where it is most needed.
– Especially when there are fewer hands working, the importance of staff expertise is emphasized: with the same number of hands, more can be produced and with higher quality, Sami reflects.
– We always include user training with the delivery of new equipment or kitchens, but it is a good idea to consider additional training at different stages of the kitchen's life cycle – for example, when there is a change in personnel, Sami points out.
He also highlights the importance of periodic maintenance. It brings certainty and control to everyday kitchen operations, as it reduces unexpected downtime. Periodic maintenance is also important from the perspective of the equipment's life cycle.
– It is in the customer's interest to be able to use their equipment optimally, and the equipment must withstand heavy use for as long as possible. Regular maintenance can have a significant impact on the smooth running of the kitchen and the length of the equipment's life cycle.
